GeoApe Blog

Siit leiad juhendeid GeoApe's leiduva kohta, samuti häid näpunäiteid, kuidas oma GeoApe's hoitavat sisu enda kodulehel kuvada.

3710
0
Teemakaardi e. Huvipunkti kollektsiooni tekitamine
01:39:02 20.09.2010

Et kaardi tekitamisest täpsemalt rääkida, tuleks alustada teemakaardi kontseptsioonist ning huvipunktide sildistamisest. Huvipunkti luues on sul võimalik lisaks kirjeldusele ning erinevatele illustreerivatele elementidele lisada ka silte e. tag'e. Siltide hulk ei ole piiratud ning nende eesmärgiks on iseloomustada huvipunkti.

1. Leia teema (silt), mida kaardil kuvada

Iga omadus, mis sildina huvipunkti külge määratakse, ongi omaette teema, mille alusel huvipunktid teemakaardile märgitakse. Oletame, et lood huvipunkti "Pärnu rand", millele märgid siltidena külge "ujumiskoht", "rand" ja "toitlustus". Tänu neile kolmele sildile oled lisanud loodud huvipunkti juba neljale teemakaardile. Et teemakaarte näha, tuleks lihtsalt klõpsata huvipunkti juures olevale sildile, ning ongi näha kõik huvipunktid, mis vastavad samale omadusele ehk omavad sama silti.

2. Mida teemakaardil teha saab

Lisatud siltide abil on teemakaardil olevaid punkte võimalik ka filtreerida. Oletame, et "ujumiskoht" on liiga üldine silt ning täpsemalt huvitavad sind ujumiskohad, kus oleks võimalik ka telkida ning kindlasti peaks tegu olema mereäärse ujumiskohaga. Paremal alumises nurgas on selle jaoks "Filter", mille abil on võimalik kaardil näidatavaid punkte kitsendad. Valides filtrist nt. "telkimine", laetakse kaart huvipunktidega, millel on nii "ujumiskoht" kui "telkimine" sildid küljes. Omaduse eemaldamiseks või otsingu laiendamiseks vajuta pisikest [x]'i sildi järel.

3. Kuidas teemakaarti veel kasutada saab?

Huvipunktide kollektsiooni saab GPX formaadis alla laadida, et see oma GPS-seadmesse laadida. Samuti on võimalik teemakaart enda kodulehele lisada. Selleks tuleb kaardi kõrval olevast "Lisa kaart oma kodulehele" dialoogist kopeerida kood oma kodulehele. Tulemuseks on allolev kaart:
Tutvu ka lehega: Huvipunkti loomine GeoApe portaalis.




© GeoApe.com 2008-2024